Passa al contingut principal

L'ÀNGEL DE LES 16:32

Música per a l’ocasió: The Last Time - Wynston Marsalys & Eric Clapton

a l'Arantza Faiges

VILANOVA 

El somni era d'aquells angoixants fets de suors, malestars i foscors absorbents. 

Tenia calor. Els moviments bruscos de les extremitats  eren frenats pel llençol amarat que m'enfarfegava. L'angoixa per la impossibilitat de moure'm amb llibertat potser era la causant d’aquell ofec al qual es sumava el dolor agut que s’estenia i ara afectava tota l'esquena. Dominava una vaga consciència d’abandó. Però què abandonava? Una convulsió de la cama al buit, amortida per un embolic del llençol. 

Aleshores aquella veu com d'algú que em parlés per damunt de l’ espatlla adolorida. De primer llunyana, impossible de retenir les paraules. La veu insistia i s'anà aclarint. A pesar del dolor i amb un darrer esforç titànic vaig aconseguir despertar-me, tot repetint les paraules de la veu.

Has de telefonar a emergències! Corre! No perdis temps! Truca a urgències! 

Vaig mirar el rellotge sobre la tauleta de nit i passaven dos minuts de dos quarts de cinc de la tarda. 

LONDON 

Sabia que estava somniant doncs mai no acabava de perdre la consciència del que l'envoltava. Però era un somni agradable. Passejava pel conjunt de tons de verd dels camps ondulats del Lancashire. Avançava per un camí envoltat de parets baixes fetes d'arbustos. Alguns arbres aquí i allà esquitxaven el paisatge, talment els hagués posat el bon gust d'un decorador d'interiors. 

Sentia la brisa de la primavera al rostre i olorava profundament, ulls clucs, el perfum del fenc i l'ordi quan li cridà l'atenció un manyoc de roba sota d'uns arbres que semblaven bordejar un rierol. S'hi apropà encuriosida, camp a través. A mida que s'apropava anà descobrint algú que, arraulit, semblava dormitar a l'ombra d'un salze. 

Quan arribà  prop del cos, li cridà l'atenció la seva immobilitat. S'hi apropà amb una certa prudència sabent del cert que es trobava davant d'un mort. Li tocà l'espatlla dreta, però no li calgué bellugar-lo per saber perfectament de qui es tractava. Volia ajudar i el son li ho impedia. El desassossec fou tant real, que es despertà esglaiada. 

S’assegué al llit sorpresa d’haver somnia amb l'antic professor de teatre. Havien compartit una certa complicitat i no li donà més importància doncs pensava, no sabia d’on ho havia tret, que si se somnia amb la mort d'algú, en realitat se li està allargant la vida. Mirà el despertador i veié que eren les 16:32. A l'equip de música hi sonava Norwegian Wood, una de les seves cançons preferides dels Beatles. S'aixeca i, encara pensarosa, anà cap a la cuina a preparar-se un te que la tragués de la migdiada. A través de la finestra entraven els colors reflectits de l'arc de Sant Matí.

INFORME D'INCIDÈNCIES, TELÈFON D'EMERGÈNCIES 

Subjecte:     Home caucàsic de 61 anys. 

Població:     Vilanova i la Geltrú 

Símptomes: Dolor agut a l'esquena i opressió pectoral. Dificultat de ventilació. 

Derivació:    A metge de guàrdia. 

Diagnòstic:  Codi IAM (Infart Agut de Miocardi) 

Mesures:     Ambulància i trasllat a quiròfan - Bellvitge. 

Teràpia:       Cateterisme amb implantació d'Stent metàl·lic. 

Evolució:     Favorable. Posterior trasllat a Vigilància Intensiva.

Comentaris